English  taal engels          WELKOM          Contactgegevens Contact 01          Parochiefolder  & Agenda

Nieuws uit de heilige lodewijkkerk

Marie ten hemelopnemingIn de Hemel zoals op aarde …

In deze twee maanden vieren we twee momenten uit het ‘leven’ van Maria.

Haar ten Hemelopneming (15 augustus Hoogfeest) en haar geboorte (8 september).

De drie-ene God heeft Maria in haar ontslapen opgenomen in de Hemel, met geest, ziel en lichaam. De bekroning van haar Godgewijd leven hier op aarde, niet alleen vanaf haar geboorte, maar vanaf haar conceptie! De drie-ene God heeft een grote liefde betoond voor Maria.

De Kerk volgt Hem daarin en ook wij eren Maria als de Moeder Gods en onze Moeder.

Pastoor Smith

beklimming van de toren

Afgelopen zaterdag 17 augustus kon de toren van de kerk worden beklomen, na afloop ontvangen we het onderstaande filmpje van Timofey Nevvazhay.

Preek van deze week

Zondag 18 augustus - 20e Zondag door het jaar
Jeremia 38,4-6.8-10 / Psalm 40(39),2.3.4.18 / Hebreeën 12,1-4 / Lucas 12,49-53

Eerdere preken vind u op on YOUTUBE-KANAAL

Catechese

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de catechese agenda voor het komende seizoen. Zodra we de data hebben kunt u die hier vinden.

Podcastluister de PREKEN via PODCAST

Wist u dat u de preken uit de H. Lodewijkkerk eenvoudig kunt terugluisteren op uw computer, smartphone of tablet? De preken worden namelijk wekelijks kosteloos aangeboden als podcast.

Een podcast is een zogenaamde ‘feed’ waarop u zich kunt abonneren. U kunt dan direct de laatste preken beluisteren en indien er een nieuwe preek beschikbaar komt, kunt u hiervan een melding krijgen. Ook is het mogelijk om preken eenvoudig te downloaden op uw smartphone zodat u ze op een later tijdstip terug kunt luisteren, bijvoorbeeld in de trein of in de auto op weg naar uw werk. De preken beluisteren op de computer is ook mogelijk.

Zoals gezegd heeft u voor het beluisteren van een podcast een (gratis) programma nodig. Op apparaten met iOS (iPhone/iPad) download u de app ‘Podcasts’ van Apple. Voor apparaten met Android kunt u de app TuneIn downloaden, op de computer (Windows/macOS) gebruikt u bijvoorbeeld iTunes. U hoeft geen account aan te maken of uw persoonlijke gegevens op te geven.

In de app zoekt u eenvoudig het kanaal ‘Preken uit de H. Lodewijk Parochie’ en drukt u op ‘abonneer’. U kunt nu direct de laatste preken beluisteren. Keer wekelijks terug naar de app om de laatste preek te downloaden.

parochieadministratie

Het formulier voor het aanpassen van uw gegevens in de parochieadministratie kunt u HIER vinden. Deze liggen ook achterin de kerk. Door het bijhouden van een parochieadminstratie kunnen we gericht activiteiten organiseren voor iedereen binnen de parochie, zoals catechese, bedevaarten en vormingsbijeenkomsten. We kunnen u hier dan ook - indien gewenst - eenvoudig over informeren. Bij het formulier vindt u een brief waarin een en ander wordt toegelicht.

Heel veel dank voor uw medewerking.