English taal engels          WELKOM          Contact gegevens Contact 01          Parochiefolder & Agenda

Nieuws uit de heilige lodewijkkerk

Marie ten hemelopnemingDe Ten Hemelopneming van Maria

“Komt naar een eenzame plaats om alleen te zijn en rust daar wat uit.” Dit zegt Jezus tegen zijn leerlingen (16e Zondag).

Mooie woorden voor een vakantie-periode. Mits het ‘eenzaam’ begrepen wordt als ‘alleen met Hem’, en ‘uitrusten’ als ‘rusten aan zijn Hart’.

Tegen Maria kon Jezus zeggen aan het eind van haar aardse leven: ‘Kom nu naar de Hemel in de volheid van leven, de eeuwige rust in het Hart van de Vader.’ (Hoogfeest 15 augustus)

Pastoor Smith

7 & 8 juli 2018 Familie Tuinfeest & parochiebrunch

Weer een mooi afsluitend weekend voor de vakantie.

Op zaterdag de ondertussen traditionele GezinsBBQ en op zondag de ParochieBrunch.

Zaterdag was er voor de tieners de mogelijkheid om de toren te beklimmen. Iets wat de vaders ook erg leuk vonden. Op zondag kon men ook een kleine zangles bijwonen.

Hieronder enkele foto's de overige foto's kunt u HIER vinden.

BBQ Brunch 2018 1  BBQ Brunch 2018 2  BBQ Brunch 2018 3

BBQ Brunch 2018 4  BBQ Brunch 2018 5  BBQ Brunch 2018 6

BBQ Brunch 2018 7

weekend 2-3 juni priesterwijding en 1ste mis daan huntjens en sacramentsprocessie

Priester Daan 1 Priester Daan 2

"Onze" Daan Huntjens heeft op 2 juni in de kathedraal van Rotterdam de priesterwijding ontvangen.
Op zondag 3 juni heeft hij in onze kerk zijn 1ste Heilige Mis opgedragen en mocht hij 's middags met de Heer voorop in de sacramentsprocessie.

Vele hebben het meegevierd het was een weekend om nooit te vergeten.

We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen zowel in daden als in gebed om dit weekend vlekkeloos te laten verlopen.

De foto's kunt u HIER vinden.
Het verslag van het bisdom kunt u HIER vinden.
Aan het film materiaal wordt nog gewerkt.

Ondertussen kunt u de 2 preken zowel van pastoor Smith als van de neomist Daan Huntjens zelf al terugvinden op soundcloud / podcast en met beeld op youtube en via PREKEN in het menu.

Diakenwijding 18 November 2017
VERSLAG vanuit het Bisdom.

5 JAAR PAUS FRANCISCUS

Het is vijf jaar geleden dat kardinaal Bergoglio verkozen werd tot paus. Hij koos als eerste paus voor de naam Franciscus. Voor zijn jubileum blikt Katholiek Leven terug op wat hij in deze vijf jaar aan de Kerk heeft gegeven. Bisschop Van den Hende herinnert zich nog precies waar hij was de avond dat het nieuws bekend werd en hoe erop werd gereageerd: “De vreugde om een nieuwe paus met de naam Franciscus was onmiskenbaar aanwezig.

Eliza Oudshoorn zet zich in als vrijwilligster voor het Katholiek Alpha Centrum in Leiden. Zij vertelt hoe paus Franciscus haar insipireert: “Hij zegt: kom van je stoel en ga iets doen. Ga eropuit en verkondig het evangelie en wees de handen en voeten van Jezus.” (De opname zijn gemaakt in 'onze eigen' Lodewijkkerk.)

DE PREKEN OP DE PODCAST

podcastsWist u dat u de preken uit de H. Lodewijkkerk eenvoudig kunt terugluisteren op uw computer, smartphone of tablet? De preken worden namelijk wekelijks kosteloos aangeboden als podcast.

Een podcast is een zogenaamde ‘feed’ waarop u zich kunt abonneren. U kunt dan direct de laatste preken beluisteren en indien er een nieuwe preek beschikbaar komt, kunt u hiervan een melding krijgen. Ook is het mogelijk om preken eenvoudig te downloaden op uw smartphone zodat u ze op een later tijdstip terug kunt luisteren, bijvoorbeeld in de trein of in de auto op weg naar uw werk. De preken beluisteren op de computer is ook mogelijk.

Zoals gezegd heeft u voor het beluisteren van een podcast een (gratis) programma nodig. Op apparaten met iOS (iPhone/iPad) download u de app ‘Podcasts’ van Apple. Voor apparaten met Android kunt u de app TuneIn downloaden, op de computer (Windows/macOS) gebruikt u bijvoorbeeld iTunes. U hoeft geen account aan te maken of uw persoonlijke gegevens op te geven.

In de app zoekt u eenvoudig het kanaal ‘Preken uit de H. Lodewijk Parochie’ en drukt u op ‘abonneer’. U kunt nu direct de laatste preken beluisteren. Keer wekelijks terug naar de app om de laatste preek te downloaden.

parochie administratie

De formulieren en brief om uw gegevens in te vullen om zodoende de parochie administratie op orde te krijgen liggen nog altijd achterin de kerk.

Het is belangrijk ook voor de toekomst dat we weten wie er regelmatig in de Heilige Lodewijkkerk komt zo kunnen we ook kijken wat we kunnen aanbieden aan catechese, vorming etc. We kunnen u hierover dan ook eenvoudig informeren.

Naast het formulier is er ook een brief waarin een en ander nog verder wordt toegelicht.

De brief en het formulier kunt u HIER vinden.

Heel veel dank voor uw medewerking,