Jongeren 03

Welkom bij JPLeiden

Wij zijn de katholieke jongerengroep van Leiden. Samen willen wij het geloof vieren, beleven en delen. Onze vaste activiteiten zijn de Jongerenmis en vele andere activiteiten.

JPLeiden 1Jongerenmis

De Jongerenmis begint voor wie wil met gezamenlijk eten om 18:00 in het Leidse katholieke Studentenhuis Jeanne d’Arc. Als je mee wilt eten, geef het dan even door aan een van de bestuursleden, die je dan ook vertellen wat het adres is.

Daarna is er de Mis om 19:00 in de Lodewijkkerk.

Tenslotte gaan we gezellig met elkaar wat drinken in een café in de buurt. Iedereen is er welkom, je hoeft niet katholiek te zijn om te komen! Kom gerust een keer langs!

Data: 12 jan, 16 feb, 9 mrt, 13 apr, 11 mei, 8 jun

Verdieping in de vastentijd

inleidingen kapelaan Plavcic

Lijkwade 1

Priester Boris Plavcic geeft een aantal avonden met verdieping over de vastentijd. Samen verdiepen we ons in de deze bijzondere tijd in het lijden en in de verrijzenis van Christus!

Data: donderdag 2, 16, 30 maart en dinsdag 11 april
Tijd: 20.00 uur (inloop na de H.Mis van 19.00 uur)
Waar: Pastorie H.Lodewijkkerk, Steenschuur 19

lijkwade expositie

Op zaterdag 18 februari opent burgemeester Lenferink de Lijkwade-expositie in de Sint Josephkerk,

Deze tentoonstelling laat op indringende wijze het lijden van Jezus zien. Replica’s van het geselkoord, de doornenkap, nagels en speer doen ons meer realiseren wat er gebeurd is. Een levensgroot beeld van Jezus in het graf, gebaseerd op de Lijkwade van Turijn, zegt meer dan veel woorden.

Vooral in de Veertigdagentijd, die op Aswoensdag 1 maart begint, is het meer dan de moeite waard deze expositie te komen bekijken: elke zaterdag en zondag tussen 14.00 en 16.00 uur t/m 26 maart.

Na een bezoek aan deze expositie met alle afbeeldingen is het meebidden van de Kruisweg nooit meer hetzelfde.

Mary's Daughters

De gebedsgroep Mary's Daughters is voor vrouwelijke studenten. Samen willen we op zoek naar hoe we steeds meer op onze Moeder Maria kunnen lijken. Dit doen we door gebed, verdieping, gesprekken, en ook veel gezelligheid.

We beginnen om 18u met de mis in Zorgcentrum Roomburgh. Hierna eten we samen in huize Jeanne d'Arc, en is er tijd voor gezelligheid en om te delen hoe het met iedereen gaat. Dan gaan we verder met verdieping. Er zal telkens een spreker komen die samen met ons dieper ingaat op een onderwerp wat ons bezighoudt. We sluiten af met gebedstijd in de kapel naast ons huis.

Aanmelden kan door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen met je naam en telefoonnummer (dan wordt je toegevoegd aan de whats'app).

Data: Donderdag 19 januari, 23 feburari, 23 maart, 20 april, 18 mei, 22 juni

Tot snel, Annelijn en Chiara

Studentenhuis Jeanne d’Arc

In het Emmanuel Studentenhuis Jeanne d’Arc worden regelmatig nog andere avonden georganiseerd. Denk aan samen de rozenkrans bidden, spelletjes spelen of sprekersavonden. Je zult de leden daarvan zeker ontmoeten bij de Jongerenmis. Als je wil, kan je worden toegevoegd aan de whatsappgroep van JPLeiden.

Jongeren Gino 01 Jongeren Ben 01   Celine
Gino Anker (Voorzitter)