English taal engels          WELKOM          Contact gegevens Contact 01          Parochiefolder

Nieuws uit de heilige lodewijkkerk

Hemelvaart 01

Hemelvaart – een stap dichterbij

40 dagen na Zijn verrijzenis keerde Jezus terug naar de Hemel, van waar Hij gekomen was.

Maar sinds Zijn “eucharistie-wording” heeft Hij deze wereld tegelijk ook niet verlaten. Hij woont onder ons, in alle Tabernakels van Zijn Kerk, in alle aanbiddingskappelen over de wereld. Hemelvaartsdag is dus niet ‘ruimtevaartsdag’, maar een beweging van Jezus die tijd en ruimte juist doorbreekt, die daaraan de weidsheid geeft van Zijn liefde. Hij ís daar in de Hemel én hier op aarde.

Laten wij de vaart erin houden om Hem te aanbidden, te verkondigen en te dienen.

Pastoor Smith

Filmpjes van de vieringen van de Goede Week kunt u HIER vinden

1ste heilige communie niels

Niels 1ste communie Afgelopen zondag was het zover onze misdienaar Niels deed zijn 1ste H.Communie, we kennen Niels natuurlijk al wat langer omdat hij iedere zondag trouw de mis dient. Maar vanaf nu mag hij ook iedere keer Jezus zelf ontvangen in de eucharistie. Niels van harte gefeliciteerd!!!

Verder op weg met Christus
5 juni (2de pinksterdag)

De weg van zijn roeping voor mij - één dag voor Gods roepstem!

prayerOp deze 2e Pinksterdag, 5 juni, nemen we tijd voor God.

• Waar sta ik in mijn leven?
      • Waar sta ik in mijn geloof?
      • Wat verwacht ik van de toekomst?
      • Welke plaats heeft Christus daar in?
      • Mag God mij roepen?
      • Hoe zou Hij dat kunnen doen?
      • Ben je tussen de 17 en 27 jaar en weet je dat nieuwe keuzen je leven blijvend zullen bepalen?
      • Heeft God een plaats in je leven en is geloven belangrijk voor je?
      • Denk je over de grote keuzen na als opleiding, beroep, relatie, huwelijk, leven voor God, werken voor God, priesterschap…?

Dan is het goed één dag hier helemaal voor vrij te maken. Een dag voor God. Niet dat Hij een whatsapp stuurt met alle antwoorden. Maar om te leren luisteren naar zijn stem, zijn roepende stem.

Maandag 5 juni, 2e Pinksterdag, van 9.45 – 17.30 uur met H.Mis, inleidingen, middagmaal en persoonlijk gesprek.
Door: rector J. de Wit en pastoor J. Smith
Locatie: Heiligdom Onze Lieve Vrouw ter Nood, Julianaklooster, Hoogeweg 65, Heiloo
Kosten: 15 euro

DATA CATECHESE

DATA VOOR HET VOORJAAR 2017 klik hier

Fatima 1917 – 2017

Fatima

Honderd jaar geleden verscheen Maria aan drie herderskinderen. Haar woorden waren bemoedigend en indringend, een boodschap voor de 2

0e en 21 eeuw. We make

n kennis met de gebeurtenissen o.a. aan de hand van een tekenfilm. We leren de drie herderskinderen kennen en we stellen de vraag wat de actuele betekenis is van de boodschap van Fatima.

Data:
9 mei Wat is er gebeurd?
23 mei Hoe de herderskinderen heiligen werden
13 juni De actuele betekenis van Fatima
Tijd: Dinsdag 20.00 – 21.30 uur
Waar: Lodewijkpastorie, Steenschuur 19
Door: Pastoor Smith

adrienne von speyrLectio Divina aan de hand van Adrienne von Speyr

• Hoe lezen we het Evangelie ‘objectief’ als het Woord van God?
      • We lezen een gedeelte uit het Johannes-evangelie.
      • Daarna worden de stappen van de lectio uitgelegd.
      • We gaan 20 minuten in de kapel de Evangelietekst overwegen.
      • Vervolgens lezen de overweging van Adrienne von Speyr bij die tekst.

Data: 20 sept, 18 okt, 15 nov, 20 dec, 17 jan, 14 feb, 14 mrt en 16 mei
Tijd: Dinsdag 20.00 – 21.30 uur
Waar: Lodewijkpastorie, Steenschuur 19
Door: Pastoor Smith

DE PREKEN OP DE PODCAST

podcastsWist u dat u de preken uit de H. Lodewijkkerk eenvoudig kunt terugluisteren op uw computer, smartphone of tablet? De preken worden namelijk wekelijks kosteloos aangeboden als podcast.

Een podcast is een zogenaamde ‘feed’ waarop u zich kunt abonneren. U kunt dan direct de laatste preken beluisteren en indien er een nieuwe preek beschikbaar komt, kunt u hiervan een melding krijgen. Ook is het mogelijk om preken eenvoudig te downloaden op uw smartphone zodat u ze op een later tijdstip terug kunt luisteren, bijvoorbeeld in de trein of in de auto op weg naar uw werk. De preken beluisteren op de computer is ook mogelijk.

Zoals gezegd heeft u voor het beluisteren van een podcast een (gratis) programma nodig. Op apparaten met iOS (iPhone/iPad) download u de app ‘Podcasts’ van Apple. Voor apparaten met Android kunt u de app TuneIn downloaden, op de computer (Windows/macOS) gebruikt u bijvoorbeeld iTunes. U hoeft geen account aan te maken of uw persoonlijke gegevens op te geven.

In de app zoekt u eenvoudig het kanaal ‘Preken uit de H. Lodewijk Parochie’ en drukt u op ‘abonneer’. U kunt nu direct de laatste preken beluisteren. Keer wekelijks terug naar de app om de laatste preek te downloaden.

Heeft u vragen? Stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat wij u kunnen helpen.

parochie administratie

De formulieren en brief om uw gegevens in te vullen om zodoende de parochie administratie op orde te krijgen liggen nog altijd achterin de kerk.

Het is belangrijk ook voor de toekomst dat we weten wie er regelmatig in de Heilige Lodewijkkerk komt zo kunnen we ook kijken wat we kunnen aanbieden aan catechese, vorming etc. We kunnen u hierover dan ook eenvoudig informeren.

Naast het formulier is er ook een brief waarin een en ander nog verder wordt toegelicht.

De brief en het formulier kunt u HIER vinden.

Heel veel dank voor uw medewerking,