English taal engels          WELKOM          Contact gegevens Contact 01          Parochiefolder

Nieuws uit de heilige lodewijkkerk

The God Story komt naar Leiden!

Donderdagavond 18 & zaterdagmiddag & avond 20 mei zullen er twee missionaire evenementen georganiseerd worden.

Ter voorbereiding zal zondagavond 30 april van 19.30-21.00 uur een interkerkelijke dienst genaamd Operatie Andreas plaatsvinden in de Sint-Petruskerk.

Deze zondagavond 30 april wordt een hele speciale dienst, waar we christenen van alle leeftijden uit allerlei kerken en studentenvereniging hopen te ontmoeten. Er komt vast een van de artiesten van The God Story een kort optreden geven, een band zal ons begeleiden in lofprijzing en de boodschap zal er een van bemoediging en geloof voor Leiden zijn.

Hieronder ziet u alvast een voorproefje van de avonden in mei.

ZALIG PASEN

Hieronder ziet u filmpjes van de vieringen van de Goede Week

Enkele woorden van onze Paus Franciscus:

P Franciscus 5“Het Kruis toont ons de monsterlijkheid waartoe de mens in staat is, wanneer hij zich laat leiden door het kwaad. Maar het toont ons ook de enorme liefde van God, die ons niet behandelt op basis van onze zonden, maar vanuit zijn eigen barmhartigheid.”

“Omdat Jezus verrezen is, zullen wij verrijzen. Wij hopen op de verrijzenis omdat Hij de Deur van deze verrijzenis voor ons geopend heeft. Deze omvorming, deze transfiguratie van ons lichaam wordt in dit leven voorbereid door de band met Jezus in de Sacramenten, vooral in de Eucharistie.”

Voor u allen een gezegend Triduüm en Zalig Pasen, mede namens diaken Clavel.

Pastoor Smith

DATA CATECHESE

DATA VOOR HET VOORJAAR 2017 klik hier

Fatima 1917 – 2017

Fatima

Honderd jaar geleden verscheen Maria aan drie herderskinderen. Haar woorden waren bemoedigend en indringend, een boodschap voor de 2

0e en 21 eeuw. We make

n kennis met de gebeurtenissen o.a. aan de hand van een tekenfilm. We leren de drie herderskinderen kennen en we stellen de vraag wat de actuele betekenis is van de boodschap van Fatima.

Data:
9 mei Wat is er gebeurd?
23 mei Hoe de herderskinderen heiligen werden
13 juni De actuele betekenis van Fatima
Tijd: Dinsdag 20.00 – 21.30 uur
Waar: Lodewijkpastorie, Steenschuur 19
Door: Pastoor Smith

adrienne von speyrLectio Divina aan de hand van Adrienne von Speyr

• Hoe lezen we het Evangelie ‘objectief’ als het Woord van God?
  • We lezen een gedeelte uit het Johannes-evangelie.
  • Daarna worden de stappen van de lectio uitgelegd.
  • We gaan 20 minuten in de kapel de Evangelietekst overwegen.
  • Vervolgens lezen de overweging van Adrienne von Speyr bij die tekst.

Data: 20 sept, 18 okt, 15 nov, 20 dec, 17 jan, 14 feb, 14 mrt en 16 mei
Tijd: Dinsdag 20.00 – 21.30 uur
Waar: Lodewijkpastorie, Steenschuur 19
Door: Pastoor Smith

DE PREKEN OP DE PODCAST

podcastsWist u dat u de preken uit de H. Lodewijkkerk eenvoudig kunt terugluisteren op uw computer, smartphone of tablet? De preken worden namelijk wekelijks kosteloos aangeboden als podcast.

Een podcast is een zogenaamde ‘feed’ waarop u zich kunt abonneren. U kunt dan direct de laatste preken beluisteren en indien er een nieuwe preek beschikbaar komt, kunt u hiervan een melding krijgen. Ook is het mogelijk om preken eenvoudig te downloaden op uw smartphone zodat u ze op een later tijdstip terug kunt luisteren, bijvoorbeeld in de trein of in de auto op weg naar uw werk. De preken beluisteren op de computer is ook mogelijk.

Zoals gezegd heeft u voor het beluisteren van een podcast een (gratis) programma nodig. Op apparaten met iOS (iPhone/iPad) download u de app ‘Podcasts’ van Apple. Voor apparaten met Android kunt u de app TuneIn downloaden, op de computer (Windows/macOS) gebruikt u bijvoorbeeld iTunes. U hoeft geen account aan te maken of uw persoonlijke gegevens op te geven.

In de app zoekt u eenvoudig het kanaal ‘Preken uit de H. Lodewijk Parochie’ en drukt u op ‘abonneer’. U kunt nu direct de laatste preken beluisteren. Keer wekelijks terug naar de app om de laatste preek te downloaden.

Heeft u vragen? Stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat wij u kunnen helpen.

parochie administratie

De formulieren en brief om uw gegevens in te vullen om zodoende de parochie administratie op orde te krijgen liggen nog altijd achterin de kerk.

Het is belangrijk ook voor de toekomst dat we weten wie er regelmatig in de Heilige Lodewijkkerk komt zo kunnen we ook kijken wat we kunnen aanbieden aan catechese, vorming etc. We kunnen u hierover dan ook eenvoudig informeren.

Naast het formulier is er ook een brief waarin een en ander nog verder wordt toegelicht.

De brief en het formulier kunt u HIER vinden.

Heel veel dank voor uw medewerking,