Week v Barmhartigheid

 English taal engels          WELKOM          Contact gegevens Contact 01          Parochiefolder

Nieuws uit de heilige lodewijkkerk


Lijkwade-expositie en de Veertigdagentijd

Lijkwade 1Op zaterdag 18 februari opent burgemeester Lenferink de Lijkwade-expositie in de Sint Josephkerk, om 14.00 uur.

Deze tentoonstelling laat op indringende wijze het lijden van Jezus zien. Replica’s van het geselkoord, de doornenkap, nagels en speer doen ons meer realiseren wat er gebeurd is. Een levensgroot beeld van Jezus in het graf, gebaseerd op de Lijkwade van Turijn, zegt meer dan veel woorden.

Vooral in de Veertigdagentijd, die op Aswoensdag 1 maart begint, is het meer dan de moeite waard deze expositie te komen bekijken: elke zaterdag en zondag tussen 14.00 en 16.00 uur t/m 26 maart.

Na een bezoek aan deze expositie met alle afbeeldingen is het meebidden van de Kruisweg nooit meer hetzelfde.

Pastoor Smith

CATECHESE OVER DE LIJKWADE
Op woensdag 8 en 22 maart zal pastoor Smith 2 lezingen houden over de lijkwade, ze zijn afzonderlijk te volgen.
De lezingen zijn een hele mooie aanvulling op de tentoonstelling.
Waar: Pastorie St.Josephkerk
Tijd: 20.00 uur (aansluitend aan de H.Mis van 19.00u)


Fatima en de Veertigdagentijd

Fatima Maria“Bid en breng offers, zodat de zondaars zich bekeren.” Dit is een van de oproepen van Maria in Fatima (19 augustus 1917). In zekere zin zijn de verschijningen te Fatima één oproep tot bekering. En tegelijk geeft Maria ook de wijze aan: “Bid iedere dag de Rozenkrans om voor de mensen de vrede in de wereld en het einde van de oorlog te verkrijgen.” (13 mei 1917).

Vanaf zondag 5 maart is het mogelijk een ‘reis-Madonna van Fatima’ een week lang in huis te hebben. Het gaat om een beeldje van Maria van Fatima met de drie herderskinderen. Een boekje vertelt wat meer over de verschijningen en suggesties voor het dagelijks gebed zijn bijgevoegd.

U kunt intekenen op het rooster achter in de kerk. U neemt de Fatima-tas met beeld en boekjes dan op zondag na de Mis mee en brengt die op de volgende zondag voor de Mis terug. Deze reis-Madonna gaat zo door de parochie, desnoods tot het eind van dit jaar, dus iedereen die wil kan zo Maria van Fatima een week lang in huis verwelkomen.


DATA CATECHESE


DATA VOOR HET VOORJAAR 2017 klik hier


adrienne von speyrLectio Divina aan de hand van Adrienne von Speyr

  • Hoe lezen we het Evangelie ‘objectief’ als het Woord van God?
  • We lezen een gedeelte uit het Johannes-evangelie.
  • Daarna worden de stappen van de lectio uitgelegd.
  • We gaan 20 minuten in de kapel de Evangelietekst overwegen.
  • Vervolgens lezen de overweging van Adrienne von Speyr bij die tekst.

Data: 20 sept, 18 okt, 15 nov, 20 dec, 17 jan, 14 feb, 14 mrt en 16 mei
Tijd: Dinsdag 20.00 – 21.30 uur
Waar: Lodewijkpastorie, Steenschuur 19
Door: Pastoor Smith


DE PREKEN OP DE PODCAST

podcastsWist u dat u de preken uit de H. Lodewijkkerk eenvoudig kunt terugluisteren op uw computer, smartphone of tablet? De preken worden namelijk wekelijks kosteloos aangeboden als podcast.

Een podcast is een zogenaamde ‘feed’ waarop u zich kunt abonneren. U kunt dan direct de laatste preken beluisteren en indien er een nieuwe preek beschikbaar komt, kunt u hiervan een melding krijgen. Ook is het mogelijk om preken eenvoudig te downloaden op uw smartphone zodat u ze op een later tijdstip terug kunt luisteren, bijvoorbeeld in de trein of in de auto op weg naar uw werk. De preken beluisteren op de computer is ook mogelijk.

Zoals gezegd heeft u voor het beluisteren van een podcast een (gratis) programma nodig. Op apparaten met iOS (iPhone/iPad) download u de app ‘Podcasts’ van Apple. Voor apparaten met Android kunt u de app TuneIn downloaden, op de computer (Windows/macOS) gebruikt u bijvoorbeeld iTunes. U hoeft geen account aan te maken of uw persoonlijke gegevens op te geven.

In de app zoekt u eenvoudig het kanaal ‘Preken uit de H. Lodewijk Parochie’ en drukt u op ‘abonneer’. U kunt nu direct de laatste preken beluisteren. Keer wekelijks terug naar de app om de laatste preek te downloaden.

Heeft u vragen? Stuur ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat wij u kunnen helpen.


parochie administratie

De formulieren en brief om uw gegevens in te vullen om zodoende de parochie administratie op orde te krijgen liggen nog altijd achterin de kerk.

Het is belangrijk ook voor de toekomst dat we weten wie er regelmatig in de Heilige Lodewijkkerk komt zo kunnen we ook kijken wat we kunnen aanbieden aan catechese, vorming etc. We kunnen u hierover dan ook eenvoudig informeren.

Naast het formulier is er ook een brief waarin een en ander nog verder wordt toegelicht.

De brief en het formulier kunt u HIER vinden.
Mocht u nog vragen hebben dan kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heel veel dank voor uw medewerking,